Janssen de Jong Projectontwikkeling ontwikkelt 14 parkwoningen De Heerlijckheid

Janssen de Jong Projectontwikkeling ontwikkelt 14 parkwoningen De Heerlijckheid

Janssen de Jong Projectontwikkeling wint tender in Nederweert

Janssen de Jong Projectontwikkeling is als winnaar uit de bus gekomen in de tender voor de ontwikkeling van de eerste 14 parkwoningen aan de Alexiastraat van de uitbreidingslocatie Merenveld in Budschop/Nederweert. Het plan De Heerlijckheid heeft volgens de gemeente Nederweert de beste prijs-kwaliteit verhouding. Naast de hoge beoordeling van de ontwerpvisie behaalde het plan van aanpak (proces, samenwerking en planning) het maximaal te behalen aantal punten.

 

Het plan is gelegen aan het nieuwe, gelijknamige Kanaalpark De Heerlijckheid langs de Zuid Willemsvaart en omvat in de eerste fase 14 grondgebonden woningen, een mix van vrijstaand geschakeld en twee-onder-een-kapwoningen. De parkwoningen zijn ontworpen door CroonenBuro5 en vormen een stedenbouwkundige eenheid met een tweezijdige oriëntatie (twee voorgevels) zonder daarbij het individuele karakter te verliezen. De woningen bestaan deels uit twee of drie bouwlagen met plat dak. Ze beschikken allemaal over een inpandige berging. Het plan biedt volop keuzemogelijkheden aan de toekomstige bewoners.

 

Omwonendenparticipatie

Janssen de Jong Projectontwikkeling vindt het belangrijk de omwonenden van het plangebied bij deze ontwikkeling in hun woonomgeving te betrekken. Op maandag 11 juni as. organiseren de ontwikkelaar en gemeente daarom een informatieavond voor omwonenden en geïnteresseerden. Hier zal informatie worden gegeven over het ontwikkeltraject en de schetsontwerpen worden gepresenteerd. Middels een gerichte woonenquête worden persoonlijke voorkeuren nader in beeld gebracht. De informatieavond begint om 19.30 uur in Zaal Centraal, gelegen aan de Kerkstraat 59 in Nederweert.

 

Planning

Naar verwachting gaan de woningen deze zomer in verkoop. Bij een voorspoedige procedure kan op zijn vroegst begin 2019 op deze locatie gestart worden met de bouw. 

 

Wie op de hoogte gehouden wil worden over het plan kan zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief op www.heerlijckwonen.nl.